Klops z papryką

Agnieszka
Przekąski
14.03.2016 11:24
Klops z papryką

Składniki: - 1 kg mielonej łopatki wieprzowej, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cebuli, - 1/2 czerwonej papryki, - 1/2 żółtej papryki, - 1/2 zielonej papryki, - 1 łyżka masła, - 3 łyżki bułki tartej, - 1 jajko, - przyprawy: sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie. Przygotowanie: Łopatkę wieprzową dobrze jak zmielimy sobie sami, albo poprosimy miłą Panią w sklepie mięsnym, żeby nam zmieliła na miejscu. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, ostudzoną paprykę, cebulkę oraz przyprawy. Wtedy mamy pewność, że w naszym mielonym jest tylko łopatka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2014/10/klops-z-papryka.html

Aga w kuchni

Agnieszka