Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym

Agnieszka
Ciasta
14.03.2016 11:14
Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym

Choć babka jest dosyć słodka, to nam bardzo smakowała :) Składniki: - 200 g mąki, - 200 g masła, - 100 g nutelli, - 100 g cukru, - 2 jajka, - 2 łyżki kakao, - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, - ok. 100 g kremu białego z orzechów laskowych, - 100 g białej czekolady, - migdały w mlecznej czekoladzie. Po upieczeniu wyciągamy babkę z foremki i studzimy (ja upiekłam ją na wieczór i odstawiłam na całą noc, po 2 godzinach przykryłam ściereczką). Ciasto przelewamy do foremki na babkę (u mnie silikonowa dlatego już niczym jej nie smaruje). Babka jest nie za dużych rozmiarów, dlatego jeśli chcecie ją zrobić wielkości standardowej babki to musicie podwoić składniki. Na jeszcze ciepłą czekoladę ułożyłam migdały w czekoladzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2015/03/babka-z-nutella-przeozona-kremem.html

Aga w kuchni

Agnieszka