Drobiowa galareta

Agnieszka
Przekąski
14.03.2016 11:16
Drobiowa galareta

Składniki: 2 golonki, 2 świńskie nogi (lub 4 łyżki żelatyny), 3 piersi z kurczaka, 4 marchewki, 2 pietruszki, 1 por, 1/2 selera, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, szczypta soli. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu (wyciągamy wcześniej piersi kurczaka, by nam się nie rozgotowały). Na to układamy pokrojone piersi kurczaka (gotowane w wywarze) i ponownie kukurydzę i groszek. W miseczkach lub filiżankach układamy groszek, kukurydzę, pokrojoną w paseczki marchewkę oraz pietruszkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2012/04/drobiowe-zimne-nozki-galarety-galaty.html

Aga w kuchni

Agnieszka