Składniki: 300 g świeżego ciasta francuskiego 20 małych brukselek kawałek ulubionej kiełbasy 1 duża czerwona cebula parę liści natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Ciasto dzielimy na dwie części, nakładamy na nie cebulę, brukselki i pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę, solimy. Staram się raczej nie zapychać ketchupami, ale nic nie poradzę na to, że również pasował. Jak wszystkim wiadomo, ciasto francuskie jest łatwe w obsłudze, mało wymagające i nadające się do słodkich i wytrawnych dodatków. Z tego co udało mi się zauważyć, pani brukselka była już pochodzenia polskiego. Mój pierwszy przepis z ciastem francuskim, nie wiem właściwie czemu dopiero teraz. Zastanawiałam się z czym ją połączyć, żeby wszyscy byli zadowoleni. Dobrej jakości wiejska kiełbasa i czerwona cebula, trochę zieleniny i dużo świeżo mielonego kolorowego pieprzu.