Cielęcina w sosie curry

Małgorzata
Obiad
13.03.2016 10:16
Cielęcina w sosie curry

SKŁADNIKI 1 kg cielęciny 2 łyżki oleju 3 łyżki masła sól pieprz 3 ząbki czosnku 1/2 cebuli 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 3 łyżeczki śmietany 18% 2 łyżki mąki PRZYGOTOWANIE Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i obsmażamy na oleju na patelni na złoto ze wszystkich stron. Smacznego :) niedziela, 13 marca 2016 Cielęcina w sosie curry Autor: Małgorzata Chyla o 08:48:00 Etykiety: cielęcina, cielęcina duszona, cielęcina pieczona, cielęcina przepis, cielęcina w sosie, cielęcina w sosie curry, curry, sos, sos ziołowy, Wielkanoc, zioła Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) W połowie szklanki z zimną wodą dobrze rozpuszczamy mąkę i dodajemy do sosu. Podlewamy połową szklanki wody i pieczemy pod przykryciem przez około 1 godzinę i 20 minut - kilka razy polewając powstałym sosem. U nas z dodatkiem podsmażanych kopytek i brukselki - oczywiście możecie podać z ulubionymi dodatkami. Proponuję mięciutką cielęcinę w aromatycznym, ziołowym sosie curry. W niewielkiej ilości odlanego sosu rozpuszczamy śmietanę i dodajemy do reszty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/03/cielecina-w-sosie-curry.html