Przepis z bloga I love bake Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 5 jajek 5 jajek 225 g masła w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z dwóch pomarańczy 1 szklanka soku wyciśniętego ze świeżych pomarańczy (u mnie 2,5 sztuki) szczypta soli Wykonanie: Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenie oraz szczyptą soli. Następnie dodawać naprzemiennie mąkę z proszkiem oraz sok z pomarańczy. Joanna Sernik z jogurtów Bałkańskich Dorota Mazurka różanego Małgorzata Orzeszki Dorota Mazurka marcepanowego Joanna Wielkanocnego kurczaka Joanna Babkę Wielkanocną i Wielkanocną babkę rodzynkową Bożena Babkę drożdżową anyżową Babka pomarańczowa Pyszna, wilgotna, pięknie prezentująca się babka z mocno wyczuwalnym smakiem pomarańczy. Na koniec dodać skórkę z pomarańczy i dokładnie wymieszać. W drugiej misce zmiksować masło z cukrem na puch.