Oto przepis Agnieszki w moim wykonaniu :) SKŁADNIKI 1 sztuka wypatroszonego jesiotra (około 2 kg) 50 g masła 1 cytryna pęczek tymianku pęczek natki pietruszki 5 ząbków czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE W książce Ryby są super Karol Okrasa przyrządził go w niskiej temperaturze - ale robił płaty, a mnie zależało na zrobieniu całej ryby. A ponieważ Wigilia to nie dzień na eksperymenty w kuchni (ryba była w razie czego tylko jedna ;)) postanowiłam wykorzystać Jej przepis. tv (z którą poznałyśmy się w Miliczu) przyrządziła swoją sztukę w bardzo smakowicie wyglądający sposób. Jesiotr pieczony w niskiej temperaturze według tego przepisu jest naprawdę wyśmienity! Rybę spinamy klamrami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 70 stopni i pieczemy przez półtorej godziny (z termoobiegiem). Oprószamy solą i pieprzem z zewnątrz i w środku.