Andrut – składniki masło – ze trzysta gramów, to trochę więcej niż standardowa kostka, takie prawdziwe z mleka, a nie jakieś tam tłuszcze trans w postaci margaryny, blee – ze trzysta gramów, to trochę więcej niż standardowa kostka, takie prawdziwe z mleka, a nie jakieś tam tłuszcze trans w postaci margaryny, blee cukier puder – no chyba, że lubisz jak chrzęści – no chyba, że lubisz jak chrzęści kakao – dobre bo inaczej nie będzie czuć, – dobre bo inaczej nie będzie czuć, wafel – różne są dostępne, nawet takie bezglutenowe, ważne by świeży był bo wtedy jest chrupiący – różne są dostępne, nawet takie bezglutenowe, ważne by świeży był bo wtedy jest chrupiący alkohol – łycha albo dwie w wersji dla dorosłych, o dowolnym aromacie, ja lubię nalewkę z orzechów laskowych Wafle przekładane – przygotowanie Masło wyjmij z lodówki, niech nabierze temperatury pokojowej, będzie wtedy miękkie i łatwo ukręcisz je mikserem. Proponuję jednak pakować cukier puder, bo cukier ma jednak kłopot z rozpuszczaniem się w tłuszczu, a masło ma go 82 procenty, więc kryształ będzie chrzęścił między zębami. Nie ma co się oszukiwać, wszyscy je lubią, dlatego lepiej od razu wyjmij kolejne masło z lodówki, bo zaraz będą domagać się kolejnej porcji tego przysmaku. Warto położyć na tej konstrukcji deskę (nie obciążaj jej zbytnio, bo masa wypłynie) i pozostawić na pół godziny by wafle się skleiły porządnie. Na końcu alkohol, jeśli twój przepis na wafle przewiduje takie działanie. To by było z grubsza na tyle, prosty przepis na wafle. Mimo tego mogą zniknąć szybciej niż będziesz w stanie wymówić: przepis na wafle. Dlatego moja masa do wafli bardziej smakuje jak kakaowe masło, ale takie właśnie lubię. Dobra to jak wygląda ten przepis na wafle? Pociachaj tak jak lubisz i poukładaj w elegancki sztapelek.