Wielkanocne babeczki-gniazdka Print Recipe Porcje Czas przygotowania 12 babeczek 2 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 20 minut 180 °C Porcje Czas przygotowania 12 babeczek 2 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 20 minut 180 °C Wielkanocne babeczki-gniazdka Print Recipe Składniki Składniki na muffinki 3 jajka 90 g cukru 5 cm laski wanilii 80 g rozpuszczonego masła 70 g mielonych migdałów 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Porcje Czas przygotowania 12 babeczek 2 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 20 minut 180 °C Porcje Czas przygotowania 12 babeczek 2 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 20 minut 180 °C Sposób przygotowania Przygotowanie muffinek Piekarnik nagrzać do temperatury 180 °C i przygotować blachę na muffiny, układając w niej ulubione papilotki. Według mnie takie babeczki są po prostu idealnym sposobem na to aby stworzyć sobie wiosnę na talerzu! Ponadto 150 g zielonych candy melts (to taka granulowana kolorowa czekolada) 24 czekoladowe jajka lukier plastyczny do wycięcia kwiatków Porcje: babeczek Co Wy na to żeby na nadchodzące święta przygotować bardzo wiosenne babeczki? Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby zastąpić zielone candy melts zwykłą mleczną czekoladą. Wanilię przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać ziarenka i dodać do masy jajecznej, a następnie miksować jeszcze przez chwilę do rozprowadzenia. Muffinki piec około 20 minut w 180 °C.