Marynata 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 6 łyżek oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki papryki ostrej sól Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego, wlać zalewę , polać dwoma łyzkami oliwy i piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 1,5 godziny. Włożyć mięso do miski i zalać marynatą po czym obtoczyć w niej mięso ze wszystkich stron. Udało mi się kupić ładny kawałek wołowiny, wiem że jest dość droga, ale od czasu do czasu warto. W ten sam sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc.