Składniki (2-3 porcje): 3/4 szklanki płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych) 1 szklanka mleka roślinnego 1/2 średniej cukinii, startej na tarce (drobne oczka) i odsączonej z nadmiaru wody garść umytych liści szpinaku, bardzo drobno posiekanego 2 łyżki kakao niesłodzonego 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki miodu (można użyć innego słodzika) 1/2 łyżki masła orzechowego do owsianki i 1/2 łyżki do podania 3 pokruszone orzechy włoskie do podania szczypta soli 1. Jeśli Wasze dzieci szaleją za śniadaniami na słodko, a Wy nie wiecie jak przemycić warzywa do ich diety, na początek możecie spróbować właśnie takiego rozwiązania. 3. Dodaj kakao, wiórki (nie wszystkie, zostaw trochę do posypania), miód i 1/2 łyżki masła orzechowego. 4. Energicznie wymieszaj i trzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez przez 1-2 minuty. Gwarantuję, że się nie połapią, a z czasem zwiększanie porcji warzyw będzie coraz łatwiejsze.