Składniki (1-2 porcje): 2 mrożone bardzo dojrzałe (przejrzałe) banany – przed mrożeniem warto je obrać i pokroić w plasterki 1 szklanka zimnego mleka kokosowego – może być domowe lub z kartonu (do kupienia tutaj) 1 łyżka karobu (proszek) – (do kupienia tutaj) 3 łyżki obranych orzechów ziemnych 2-3 kostki lodu W sklepach znajdziecie go głównie w trzech formach –Dostaniecie go w przystępnej cenie w sklepach ze zdrową żywnością, a ostatnio nawet w większych marketach. Dostaniecie go w przystępnej cenie w sklepach ze zdrową żywnością, a ostatnio nawet w większych marketach. Ja swój zamówiłam na bioindygo.pl – zainteresowanych odsyłam tutaj Sypki karob do złudzenia przypomina kakao, ale w przeciwieństwie do niego nie zawiera kofeiny ani teobrominy. Ja swój zamówiłam na bioindygo.pl – zainteresowanych odsyłam (na końcu wpisu znajdziecie specjalny kod rabatowy dla czytelników bloga). Na dno szklanki wlej mleko kokosowe, na to wylej (na środek) masę bananową. Dziś chciałabym Wam je pokazać w wersji sycącego, gęstego shake’a, będącego połączeniem moich ukochanych smaków – kokosa i czekolady. Ma naturalnie lekko słodki smak, dlatego idealnie sprawdza się w deserach, pozwalając przy tym ograniczyć dodatek substancji słodzących. Nie tylko idealnie nadają się do lodów, ale i do koktajli w przeróżnych wersjach. Pewnie większość z Was dobrze zna produkt, ale dla niewtajemniczonych mam kilka słów na jego temat. Mam dla Was rabat na zakupy w sklepie