Tarta z mielonym, pieczarkami i cukinią Składniki: ciasto: - 300g mąki - 100g zimne masło - 1 jajko - szczypta soli - 3 łyżki śmietany 18% - 400g mięsa mielonego - 2 cebule - 500g pieczarek - sól czosnkowa lub czosnek w granulacie - sól, pieprz - papryka słodka i ostra - ser żółty (opcjonalnie) - oliwa - Składniki na ciasto wyrabiamy, aż zrobi się elastyczne. - Wkładamy do nagrzanego piekarnika na niską półkę na około 25-30 min. - Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut. - Mięso również podsmażyć z przyprawami na zeszklonej cebuli. Następnie na podpieczoną tartę wykładamy przygotowany farsz, delikatnie dociskając do dna. - Cukinię obrać, pokroić na plastry oprószyć solą.