Składniki: Ciasto: 300 g sałatki Rukoli szklanka cukru 4 jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 250 ml śmietany kremowej 30% 2 opakowania śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru Tortownica kwadratowa z przykrywką z serii Bake&Take z oferty firmy Kaiser. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Dodatkowo: 1 kg jagód 2 opakowania galaretki jagodowej Wykonanie: Rukolę myjemy, odsączamy z wody i blenderujemy bardzo drobno. Ciasta z niej są po prostu wyśmienite i bardzo się wyróżniają. Produkt wykonany z blachy odpornej na odkształcenia, pokrytej specjalną nieprzywieralną powłoką, która równomiernie przewodzi ciepło. Większą połowę ubitej śmietany wykładamy na stężałą galaretkę, po czym przykrywamy górną warstwę, wykładamy resztę śmietanowej masy i posypujemy wycięte okruszki. Po wystudzeniu przekrawamy na dwie części, obcinamy nożem wierzch ciasta i kruszymy je na talerzyku. Ciasta z dodatkiem warzyw stały się ostatnio bardzo popularne. Następnie ubijamy śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z odrobiną cukru pudru. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. W tym czasie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Wlewamy do brytwanki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy ok. 50 minut do suchego patyczka w temp. 180 °C. Posiada ponadto szczelną podstawę, dzięki czemu ciasto nie wycieka z formy. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.