Składniki na około 20 sztuk: 100g masła w temperaturze pokojowej 130g cukru (użyłam jasnego brązowego) 1 jajko 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego (niekoniecznie) około 200g czekoladowych jajeczek (użyłam jajeczek Milka) lub orzechów, czekolady, M&M’s, migdałów w czekoladzie 1. Masło z cukrem ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez 2 minuty. 3. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180°C) i piec przez około 15 minut, aż troszkę się przyrumienią. Z ciasta formować w rękach kulki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między ciasteczkami odstępy. Na wierzchu możemy położyć czekoladowe jajeczka lub połówki orzecha włoskiego, migdały, a do ciasta dodać aromatu waniliowego lub śmietankowego.