Składniki
Składniki:
- czerwona papryka (3 sztuki)
- kostka tofu
- 200 gram kaszy gryczanej
- czerwona cebula (2 sztuki)
- słodka czerwona papryka w proszku (1 łyżka)
- ostra czerwona papryka w proszku (1/2 łyżeczki)
- sól (wg. uznania)
- pieprz (1 łyżeczka)
- olej do smażenia
Przepis
Przygotowanie:
Odcinamy górną część papryki i pozbywamy się nasion i białych błonek. Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. W między czasie kroimy tofu i cebulki w kostkę i podsmażamy na oleju ( ok. 3 minut ). Następnie łączymy ugotowaną kaszę gryczaną z podsmażonym tofu oraz cebulkami i dodajemy wszystkie przyprawy. Takim nadzieniem faszerujemy nasze papryki. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w 170 stopniach razem z paprykowymi kapeluszami, które odcinaliśmy na początku.
Smacznego.