składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki 0,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki 0,5 szklanki cukru pudru 120 g zimnego masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Gdyby ciasto było bardzo miękkie bo rozgrzało się od naszych rąk można je włożyć na trochę do lodówki aby zesztywniało dzięki temu będzie się też lepiej kroić. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao a do drugiej 2 łyżki mąki pszennej. Na rozwałkowane jasne ciasto położyć rozwałkowane ciemne ciasto i zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 15 minut aż jasne ciasto się przyrumieni, funkcja góra dół.