Burgery rybne z sałatą, cukinią, kiełkami i awokado

Dominika
Fit
28.02.2016 19:26
Burgery rybne z sałatą, cukinią, kiełkami i awokado

Same plusy ;) Składniki Ilość: 4 burgery 5 filetów z miruny 1 jajko 30 g płatków owsianych górskich 1 łyżka posiekanej kolendry 1/2 posiekanego drobno pęczka koperku 2 łyżki cytryny odrobina oleju sól, pieprz do smaku Sos z awokado 1 duże dojrzałe awokado 1/2 posiekanego drobno pęczka koperku 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Dodatkowo 4 bułki np. orkiszowe 4 duże liście sałaty masłowej ok. 30 g kiełków brokułu 1/3 cukinii Przygotowanie W misie blendera zmiksować płatki owsiane na mąkę i przełożyć je do osobnej miseczki. Tak przygotowane rybne kotlety smażyć z obu stron na patelni grillowej z minimalną ilością oleju. Następnie ułożyć liście sałaty, kotlety rybne, plasterki cukinii, kiełki, u góry dodać jeszcze trochę sosu z awokado i przykryć górną częścią bułki. Do tego sos przygotowany na bazie awokado, z dużą ilością wyczuwalnego w smaku koperku. Kotlety rybne z tego przepisu robi się błyskawicznie, to też tym bardziej polecam to danie osobom zabieganym. Po co iść do baru z jedzeniem typu fast food, skoro samemu można szybko wykonać jego zdrową wersję. Dodać sok z cytryny, posiekany koperek, jogurt naturalny, trochę pieprzu i soli. W misie blendera zmiksować awokado na gładką pastę. Dolne połówki bułek posmarować lekko sosem z awokado. Rozdrobnioną rybę dodać do płatków owsianych wraz z jajkiem, kolendrą i koperkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/burgery-rybne-z-salata-cukinia-kielkami-i-awokado/