Jak to smakowało przekonajcie się sami ;) Składniki Ilość: 4 porcje 400 makaronu razowego świderki 100 g groszku mrożonego 2 papryki czerwone 1/2 cytryny 4 czubate łyżki masła orzechowego 4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 małe garści orzeszków ziemnych olej do smażenia sól, pieprz do smaku Korzystając więc z tego, że jeszcze nie zjadłam go całego, zrobiłam z niego sos z dodatkiem sosu sojowego i mleczka kokosowego. Makaron odcedzić na durszlaku i wmieszać w niego warzywa z patelni oraz sos z masła orzechowego i mleczka kokosowego. W małym rondelku wymieszać ze sobą masło orzechowe, sos sojowy, mleczko kokosowe, przeciśnięty przez praskę czosnek i ewentualnie sól oraz pieprz. Przygotowanie Papryki dokładnie umyć i pokroić w paseczki oraz wrzucić je na małą patelnię z rozgrzanym olejem. Następnie wmieszałam go w makaron wraz z wcześniej podsmażonymi i doprawionymi na ostro paprykami i groszkiem.