SKŁADNIKI (na 6 babeczek), czas: 5 min+ 20 min pieczenie 4 jajka pół papryki czerwonej 3 łyżki masła pół średniej cebuli pół główki brokułów (10 różyczek) 4 plasterki szynki Sól, pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Warzywa umyć i obrać. Do babeczek użyłam tego co miałam w lodówce, a miałam akurat pół brokuła, pół papryki i cebulę pozostałą po kanapkach z kolacji. Lubię jak się nie marnuje, więc z radością wykorzystałam resztki warzyw i przyznam szczerze, że to przypadkowe połączenie smakowało bardzo dobrze. Tym razem jednak postawiłam na jajeczną wersję i była to miłe urozmaicenie menu zarówno dla mnie jak i mojej czterolatki. Na patelni roztopić 2 łyżki masła i zrumienić na nim cebulę. Dlatego każdy nowy pomysł na ten pierwszy posiłek jest dla mnie niczym wybawienie od nudy i porannego głodu. Nie dość, że rano nie mam apetytu to asortyment potraw śniadaniowych szybko mi się nudzi. Te wytrawne jajeczne babeczki z warzywami to nic innego jak bardziej wymyślna wersja jajecznicy.