Ciasto z owocową pianką

Dagmara
Desery
21.02.2016 16:48
Ciasto z owocową pianką

Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3 łyżeczki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Składniki na krem: 400 g schłodzonej śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru 1 malinowa galaretka 250 ml gorącej wody Składniki na galaretkę: 1 truskawkowa galaretka 300 ml gorącej wody CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI BISZKOPT: Jeżeli masa jest zbyt płynna, wkładamy ją na chwilę do lodówki - UWAGA - masa bardzo szybko tężeje! GALARETKA: Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. W jednej połowie przy pomocy foremki wycinamy różne wzory (u mnie kwiatuszki *zdj. poniżej). KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę. Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier, a następnie stopniowo dodajemy żółtka. Moi Drodzy, od kilku dni prawie nie wrzucam przepisów bo mój komputer jest w rozsypce :( Wkładamy na kilka godzin do lodówki do całkowitego stężenia. PRZEŁOŻENIE: Na paterze kładziemy biszkopt bez wycięć. Ale na przeprosiny przygotowałam wspaniały deser :) Pozostawiamy w chłodnym miejscu, aż zacznie tężeć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/02/ciasto-z-owocowa-pianka.html