Masło rozcieramy z żółtkiem na gładką masę i dodajemy po łyżce pany z białek aż do wyczerpania .. Herbatniki układamy na folii a na to cienką warstwę kremu.. Składniki: 2 paczki herbatników około 400 g krem: 1.5 kostki masła 2 jajka 1 szklanka cukru sok z pół cytryny skórka otarta z cytryny. 2 banany.. polewa: 1 czekolada słodka i gorzka + kawałek masła orzechy do posypania wykonanie kremu: cukier gotujemy w garnku wraz z odrobiną wody aż do momentu pojawienia sie tkz piórka .. Wykonujemy polewę: tzn .łamiemy czekoladę na kostki dodajemy łyżkę masła i wkładamy do mikrofali na 2 minuty.. Nastepnie nakładamy następną warstwę kremu a w środek dajemy banana.. na boczną cześć dajemy następną warstwę ciastek .. a że nie przepadam za sernikiem na zimno zrobiłam na swoją nutę i wyszedł przepysznie 🙂 .. Wyczytałam w internecie przepis na chatkę Puchatka lub Baby Jagi..