Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek mrożonych jagód 1 łyżeczka żelatyny Różowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 6 mrożonych truskawek 1 łyżeczka żelatyny Zielona warstwa 1 szkl zielonego soku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny Pomarańczowa warstwa 1,5 szkl jogurtu naturalnego 1 pomarańcza 2 łyżeczki żelatyny 1 opakowanie kakaowych herbatników ok. 3 łyżki jogurtu naturalnego 1,5 banana 1. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. 3. Rozmrożone jagody miksujemy, mieszamy z cukrem i serkiem. Rozmrożone truskawki miksujemy, mieszamy z cukrem i serkiem. 6. Do zimnego zielonego budyniu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i wlewamy po obu stronach bananów. Wlewamy ostatnią warstwę i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. 2. Ciastka kruszymy i mieszamy z jogurtem. 7. Pomarańcze obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy. 5. 3/4 szklanki soku gotujemy w garnku. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem.