Składanie ciasta blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu krem na wierzch ciasta i posmarować boki obsypać boki ciasta pokruszonymi ciastkami górę tortu posypać orzeszkami w czekoladzie Biszkopt kakaowy (tortownica 24cm) 6 jajek rozm L 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier stale ubijając. Krem chałwowy 200 g masła 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 150 g chałwy Mleko wymieszać z budyniami i zagotować, stale mieszając, aby nam się nie przypaliło. W zakładce Ciasta znajdziecie również inne przepisy na wypieki oraz na ciasta bez pieczenia. Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać pokruszoną chałwę i zmiksować na gładko. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu (dałam truskawkowy) orzeszki w czekoladzie 10 herbatników drobno zmiksowanych Ja posypałam orzeszkami w czekoladzie, ale można zastąpić je rodzynkami lub inną posypką. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 35-40 minut.