Szczególnie polecam chrupiące owsiane ciasteczka , a także trójkąty kruche ciastka Składniki: 1/2 szklanki posiekanych orzechów (dałam włoskie i nerkowce) 220 g masła 3/4 szklanki brązowego cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki soli szczypta zmielonych goźdżików szczypta gałki muszkatołowej Masło utrzeć z cukrem Mąkę pszenną i kukurydzianą wymieszać wraz z gożdzikami, gałką muszkatołową, posiekanymi orzechami i solą. Ułożyć ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach C przez około 12 minut. Skorzystałam z przepisu Marthy Stewart, która piekła te ciasteczka w jednym ze swoich programów na szklanym ekranie. Więcej przepisów na różnego rodzaju ciastka znajdziecie na moim blogu.