Bezglutenowe pancakes w 3 smakach

Agata
Śniadania
15.02.2016 10:00
Bezglutenowe pancakes w 3 smakach

☺ INGREDIENTS (8-10 small pancakes): - 1/3 C rice flour (50 g) * - 1/3 C millet flour (50 g) * - 2 tbsp oat flour (30 g) * - 1 tbsp ground flaxseed - 1 tbsp favorite sweetener (syrup or sugar) - 1/2 C plant milk (125 ml) (any kind will work here) - 1/2 tsp baking powder - small pinch of salt - a little bit of oil for frying (I use coconut oil) * If you dont have those flours on hand, you can grind the measured amount of those grains in a coffee grinder (50 g rice, 50 g millet and 30 g oats) and then sift through a sieve. Baza wszystkich trzech składa się w ok. 55 % z miksu białkowego zrobionego z konopi, pestek dyni i słonecznika; do tego 10-20 % to proszek smakowy zrobiony z kakao, truskawek lub banana, w zależności od tego jaki smak wybieramy. SKŁADNIKI (8-10 placuszków): - 1/3 szklanki mąki ryżowej (50 g) * - 1/3 szklanki mąki jaglanej (50 g) * - 2 łyżki bezglutenowej mąki owsianej (30 g) * - 2 łyżki mieszanki białkowej PURYA! w wybranym smaku (bananowy/kakaowy/waniliowo-truskawkowy) - 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego - 1 łyżka ulubionego syropu lub cukru - 1/2 C mleka roślinnego (125 ml) (każdy rodzaj się nada) - 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia - mała szczypta soli - odrobina oleju do smażenia (u mnie kokosowy) * Miał się on pojawić w zeszłym tygodniu z okazji międzynarodowego dnia pancakes (9 lutego), ale że się nie wyrobiłam z publikacją to dziś to nadrabiam ;) Recepturę stworzyłam dla firmy PURYA! Also if you want to use regular flour for ex. spelt flour, replace all 3 gluten-free flours with 130 g spelt flour. Są niezwykle smaczne same w sobie i można je pić już po zmieszaniu ich z wodą, ale ja lubię je najbardziej jako dodatek, który znacznie wzbogaca walory smakowe, odżywcze i sycące dania. 55% of protein mix made from hemp, pumpkin seeds and sunflower; then you have 10-20% is a flavoring powder made from cacao, strawberry or banana, depending on the flavor of the mix. 55% of protein mix made from hemp, pumpkin seeds and sunflower; then you have 10-20% is a flavoring powder made from cacao, strawberry or banana, depending on the flavor of the mix. And all the ingredients are organic. They are extremely good on its own, so you can just mix them with water and drink, but I like to use them as an extra ingredient in different dishes, cause they make it taste better, make them more nutritious and satiating. And all the ingredients are organic. They are extremely good on its own, so you can just mix them with water and drink, but I like to use them as an extra ingredient in different dishes, cause they make it taste better, make them more nutritious and satiating. Mam w zanadrzu jeszcze kilka przepisów i dziś właśnie prezentuję kolejny, na słodkie i smaczne placuszki, które robi się w mig. Im making them with easily accessible, gluten-free flours, but they came out great with a regular flour, for ex. spelt flour. Im making them with easily accessible, gluten-free flours, but they came out great with a regular flour, for ex. spelt flour. A jeśli chcecie użyć zwykłej mąki np. orkiszowej, wystarczy zastąpić wszystkie 3 bezglutenowe na 130 g mąki orkiszowej. VEGAN & GLUTEN-FREE PROTEIN PANCAKES IN 3 DIFFERENT FLAVORS (BANANA, CACAO OR VANILLA & STRAWBERRY) Add protein powder, baking powder, salt and mix well. Next add the milk, sweetener, flaxseed and stir well to combine. Do wyboru są 3 smaki, w zależności od tego na jaki mamy ochotę i jaką mieszankę posiadamy. Heat a non-stick pan with a little bit of oil. Cook the pancakes in a very hot pan, portioning 1 tbsp of the batter for 1 pancake. Jeśli nie ma tych mąk pod ręką, możecie szybko zrobić je samemu, wystarczy odmierzoną ilość ziaren zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez sito. Mixem waniliowo-truskawkowym wzbogaciłam mini serniczki z nerkowców, a kakaowo-karobowy dosypałam do prostego czekoladowo-pomarańczowego brownie bez pieczenia i piernikowych babeczek. PRZYGOTOWANIE: Mieszamy siemię lniane z 2 łyżkami wrzątku i odstawiamy na kilka minut. Poza tym w składzie znajduje się także skiełkowane siemię lniane, skiełkowana komosa ryżowa, cukier kokosowy i sproszkowana agawa. There were vanilla and strawberry mini cashew-cheesecakes, simple no-bake chocolate-orange brownie, and gingerbread mini bundt cakes. There were vanilla and strawberry mini cashew-cheesecakes, simple no-bake chocolate-orange brownie, and gingerbread mini bundt cakes. Dostępne są 3 smaki, które mają intensywny aromat i oprócz tego, że dodają fajnego smaku to podnoszą też mocno wartość odżywczą posiłku. Przygotowuję je z łatwo dostępnych, mąk bezglutenowych, ale równie dobrze wychodzą też ze zwykłą np. orkiszową. Na blogu prezentowałam już kilka przepisów z ich wykorzystaniem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2016/02/weganskie-i-bezglutenowe-pancakes.html