Fasolka po bretońsku

Karolina
Obiad
14.02.2016 18:40
Fasolka po bretońsku

Składniki: - 50 dag fasoli jaś - 50 dag ulubionej cienkiej kiełbasy - 1 cebula - 100 g koncentratu pomidorowego - 2 liście laurowe - 4 ziela angielskie - 2 łyżeczki majeranku - około 1 łyżeczki soli - 1 płaska łyżeczka pieprzu - papryka słodka lub ostra (według uznania) - 1-2 łyżki oleju Fasolę opłukać, a następnie zalać zimną wodą, około 5 cm nad poziom fasoli i odstawić na noc do namoczenia. Dodać kiełbasę z cebulą do fasolki i gotować około 15-20 minut, w razie potrzeby dolać gorącej wody. Gotować na średnim ogniu do miękkości około 2-3 godzin, w razie potrzeby dolać wodę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, kiełbasę pokroić w kostkę lub półplasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/02/fasolka-po-bretonsku.html