Muffiny wytrawne - feta i szpinak

Monika
Przekąski
12.02.2016 9:23
Muffiny wytrawne - feta i szpinak

- Łyżeczka proszku do pieczenia ( w oryginalnym przepisie była jeszcze soda – radzimy unikać - 2 jajka - Mały jogurt naturalny - Około 100 gram stopionego masła - Przyprawy do smaku – sól, czosnek – wg. uznania Wytrawne muffiny ze szpinakiem – przygotowanie Czego potrzebujemy, by przygotować nasze babeczki ze szpinakiem? - Około 200 gram mrożonego szpinaku – rozdrobnionego - Pół sera feta – mniej więcej 100 gram - 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej (można zastąpić inną, ale musi być jej 250 gram) Wystarczy, że zeszklisz na patelni – na masełku- 2 ząbki czosnku i dorzucisz do niego szpinakowy brykiet ze szczyptą soli. Piekarnik nastaw na 180 stopni – dolna i górna grzałka ale bez termo obiegu i włóż do niego babeczki na jakieś 20 minut. Muffiny ze szpinakiem i fetą – przepis Czy i Wam muffiny kojarzą się głównie ze słodką przekąską? Nie jest to danie zbyt wymagające, a lista składników też nie jest specjalnie długa i znajdują się na niej składniki, które zazwyczaj każda gospodyni domowa ma w szafie. Wytrawne muffiny ze szpinakiem są idealne na ciepłą przystawkę a do tego pięknie się prezentują.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/muffiny-ze-szpinakiem-i-feta-przepis/