Składniki: 2 podłużne buraki 1/2 cebuli składniki na sos winagret: 3 łyzki oliwy 2 łyżeczki miodu lub cukru 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny lub ocet pieprz sól Wykonanie: Buraki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Można podawać na wiele sposobów tym razem chciałam zaproponować mocno czosnkowe z klasycznym sosem winagret.. U mnie w domu często gości zimowym okresem jako dodatek .. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy do startych buraków.wykonujemy klasyczny sos winagret tzn:do kubka wlewamy oliwę.czosnek przeciśnięty przez wyciskacz .miód .sok Prosty .smaczny dodatek do obiadu..który można dodawać zarówno do mięs wieprzowych .drobiowych
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.ugotujmycos.pl/buraczki-mocno-czosnkowe/