- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 60 min
Składniki
podłużne biszkopty (24 sztuki)
pół litra śmietany 36%
1 śmietan-fix
1 galaretka truskawkowa
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka agrestowa
brzoskwinie z puszki
Przepis
Galaretkę cytrynową i agrestową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i studzimy.
Brzoskwinie drobno kroimy, może być w kosteczkę.
Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix.
Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy chłodną galaretkę truskawkową.
Dno blaszki wykładamy biszkoptami (ja delikatnie je naponczowałam, ale nie jest to konieczne).
Na nie nakładamy połowę bitej śmietany z galaretką.
Na piance układamy brzoskwinie w dowolny sposób i zalewamy je galaretką agrestową.
Na chwilę ciasto wkładamy do lodówki, aby stężała galaretka.
Następnie układamy druga warstwę biszkoptów, bitą śmietanę, brzoskwinie, zalewamy galaretką cytrynową i ponownie schładzamy w lodówce.
Smacznego!