Piankowa rozkosz

Elżbieta
Ciasta
11.02.2016 15:25
Piankowa rozkosz
  • Czas gotowania: 30 min
  • Czas przygotowania: 60 min

Składniki

podłużne biszkopty (24 sztuki)

pół litra śmietany 36%

1 śmietan-fix

1 galaretka truskawkowa

1 galaretka cytrynowa

1 galaretka agrestowa

brzoskwinie z puszki

Przepis

Galaretkę cytrynową i agrestową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i studzimy.

Brzoskwinie drobno kroimy, może być w kosteczkę.

Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix.

Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy chłodną galaretkę truskawkową.

Dno blaszki wykładamy biszkoptami (ja delikatnie je naponczowałam, ale nie jest to konieczne).

Na nie nakładamy połowę bitej śmietany z galaretką.

Na piance układamy brzoskwinie w dowolny sposób i zalewamy je galaretką agrestową.

Na chwilę ciasto wkładamy do lodówki, aby stężała galaretka.

Następnie układamy druga warstwę biszkoptów, bitą śmietanę, brzoskwinie, zalewamy galaretką cytrynową i ponownie schładzamy w lodówce.

Smacznego!