Kurczaki Crunchy – przepis Składniki: 4 filety z kurczaka 1 jajko pół szklanki mąki szklanka płatków kukurydzianych z miodem szczypta soli 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka mielonego czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku szczypta pieprzu Wykonanie: Kurczaka oczyszczamy z błonek. Następnie wyciągamy nasze kurczaki z lodówki obtaczamy w mące, następnie w jajku i na końcu w płatkach tworząc pyszną chrupiącą skórkę. W jednej rozbijamy jajko z odrobiną wody, w drugiej wsypujemy mąkę a w trzeciej kruszymy płatki kukurydziane z miodem. Gdy spróbowałam Jego wynalazku zakochałam się do razu (nie, nie w nim tylko w kurczaczkach). Przepis dostałam (po kilkudniowych przeprawach, zbliżających się do walki na noże – niekoniecznie kuchenne) od mojego Sąsiada Patryka, za co bardzo dziękuję. Ja uraczyłam się nimi w towarzystwie świeżego miksu sałat i sosów – czosnkowego i chili. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 40 minut (jeśli mniejsze kawałki kurczaka to krócej).