BANANOWY MURZYNEK (RAW, WEGAN)

Natalia
Fit
09.02.2016 17:47
BANANOWY MURZYNEK (RAW, WEGAN)

2 czubate łyżeczki karobu banan szczypta płatków chili garść płatków migdałowych WYKONANIE: Daktyle zalewamy wrzącą wodą na ok 10 min, następnie odcedzamy je i blendujemy do gładkiej konsystencji. Formę umieszczamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na noc).Gotowego murzynka kroimy ,po czym ozdabiamy jagodami goji i bazylią. Na sam koniec do zblendowanej masy dodajemy karob, po czym staramy się go jak najlepiej wymieszać z pozostałymi składnikami. Gotowe ciasto przekładamy do aluminiowej formy (jego konsystencja powinna być bardzo gęsta), na wierzch posypujemy płatki migdałowe i lekko je wgniatamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthy-dreams.blogspot.com/2016/02/bananowy-murzynek-raw-wegan.html