Jogurtowa babka czekoladowa

Magdalena
Wielkanoc
08.03.2016 9:30
Jogurtowa babka czekoladowa

Jogurtowe ciasto czekoladowe – przepis Składniki: 125 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1 szklanka jogurtu lub maślanki 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki kakao polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki 100 g czekolady (70% kakao) Wykonanie: Aby ciasto się udało ważne, aby wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao, sodę, proszek przesiać – bardzo ważny etap, które nie wolno pominąć. Do gotowej masy dodawać mąkę z kakao, sodą i proszkiem na zmianę z jogurtem i wymieszać wszystko lekko łyżką, tylko do połączenia składników. Jogurtowe ciasto czekoladowe Jogurtowe ciasto czekoladowe to pyszna propozycja babki wielkanocnej. Przełożyć ciasto – jest bardzo gęste, ale spokojnie – takie ma być. Pamiętajmy tylko, aby składniki były wcześniej wyjęte z lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową. Ciasto jest niezwykle esencjonalne i wilgotne i baaardzo czekoladowe. Gotową polewą ozdobić wystudzone jogurtowe ciasto czekoladowe. Piec w temperaturze 150°C przez 45 – 60 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/jogurtowe-ciasto-czekoladowe/