Krem 1 puszka brzoskwiń cukier do smaku 2 budynie śmietankowe 250 g masła Dodatki 2 paczki delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki pomarańczowe Brzoskwinie odcedzić na sitku. Biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Składanie ciasta biszkopt 1/2 kremu ułożyć delicje 1/2 kremu brzoskwinie Całość zalać przygotowaną lekko tężejącą już galaretką brzoskwiniowe wydmy Sok uzupełnić wodą tak aby było 1/2 l , wsypać dwa budynie , cukier do smaku i ugotować gęsty budyń. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka.