- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
100 gram winogron
100 gram koktajlowych pomidorków
200 gram rukoli
100 gram Kiełki rzodkiewki
50 gram łososia wędzonego
20 gram czarnych oliwek
2 łyżki oliwy
0,3 łyżeczki soli
0,3 łyżeczki pieprzu ziołowego
50 gram sera feta
Przepis
Kaloryczność: średnia
Koszt: 10 - 20 zł
Przygotowanie:
Uszykować dużą miskę, dodać do niej winogrona, oliwki, rukolę oraz kiełki rzodkiewki.
Pomidorki pokroić na ćwiartki, łososia pokroić na plasterki, ser feta pokroić na kostkę i dodać wszystko do miski.
Wymieszać oliwę z dwoma łyżkami wody solą i pieprzem i dodać do miski i wymieszać.
Podawać od razu po przyrządzeniu. Smacznego!
Do sałatki można dodać orzechy nerkowce.