SKŁADNIKI: brokuł (ok. 500 g) ½ piersi kurczaka bułka tarta 200 g mąka 200 g mleko 200 ml jajka 2 sztuki woda 5 łyżek sól szczypta olej (2 łyżki do ciasta i 1 l do smażenia) sos: 1 łyżka majonezu 1 mały jogurt naturalny 2 ząbki czosnku szczypta soli SPOSÓB WYKONANIA: 1. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie (lub najlepiej na parze) przez ok. 5 minut. 2. 3. Z podanych wyżej składników (200 g mąki, 200 ml mleka, jajek, wody i szczypty soli) przygotowujemy ciasto naleśnikowe. 6. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej opanierowane eskalopki na złoty kolor. Postanowiłam podzielić się nim w ten ostatni weekend karnawału bo może komuś akurat brakuje pomysłu na imprezową smaczną przekąskę.