Składniki na 9-10 babeczek: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100 g masła (pół kostki) 100 g cukru 3 jajka, żółtka oddzielone od białek 50 g mąki Składniki na krem: 100 ml schłodzonej śmietanki 30% 4 łyżki masła orzechowego 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach babeczki czekoladowe z kremem z masła orzechowego, bez żadnych spulchniaczy. Do każdej papilotki wykładamy jedną czubatą łyżkę masy (masy powinno wystarczyć na 9-10 babeczek). Nie przerywając ubijania, dodajemy kolejno żółtka, mąkę, cukier i czekoladę z masłem. Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy na bok do wystudzenia. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Śmietankę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.