Marchewkowa zupa krem

Beata
Zupy
06.02.2016 0:10
Marchewkowa zupa krem

Składniki 1 duża cebula 700 g marchewki 3 łyżki masła klarowanego 2,5 szklanki mleka sok z jednej połówki pomarańczy 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz płatki chilli Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Wszystko zblendować na gładki krem, dodać sok z pomarańczy, 3 szklanki gorącej wody. Smażyć chwilę po czym przełożyć do garnka, wlać mleko i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości marchewek. Dodatek soku z pomarańczy to strzał w dziesiątkę. I to świadczy o tym ,że jeżeli takiej zupy nie próbowaliście to polecam. Dodać marchewkę obraną i pokrojoną w grube plasterki. Można podać z bagietką lub grzankami marchewkowa zupa

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/marchewkowa-zupa-krem.html