Pieczone pączki z granatem i polewą pomarańczowo-buraczaną.

Daria
Fit
03.02.2016 14:54
Pieczone pączki z granatem i polewą pomarańczowo-buraczaną.

Składniki (8 pączków): 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej (lub innej jasnej) 1/2 szklanki kakao 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki oleju (np. kokosowego) 1 szklanka mleka kokosowego (z kartonu, nie takiego z puszki. Różowa polewa: 2 łyżki soku z pomarańczy lub cytryny 1 łyżka soku z buraka (może być z butelki, np. Cymes) 1/2 szklanki zmielonego na (bardzo drobny!) Powinno się je piec w specjalnej formie na donaty, ale jeśli tak jak ja nie posiadacie, użyjcie po prostu zwykłej foremki na muffiny. Ciasto po upieczeniu trochę przypomina murzynka i nie jest tak pulchne jak tradycyjne, ale mimo to jest bardzo delikatne i wręcz rozpływa się w ustach. Może być też inne mleko roślinne, np. migdałowe) 1/2 szklanki ziarenek granatu (dokładnie oczyszczonych z białych błonek) przepis na zupełnie inne pączki, przeznaczone dla osób którym znudziły się te tradycyjne z cukierni. 3. Zrób lukier – odrobinę ksylitolu wymieszaj energicznie z sokiem np. za pomocą widelca, stopniowo dosypuj resztę pudru. Ale nie martwcie się, w ogóle go nie czuć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2016/02/pieczone-paczki-z-granatem-i-polewa.html