Zupa krem ze szparagów 2017-05-10 20:39:02 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 pęczki zielonych lub białych szparagów 4 łyżki masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego 2 garści szpinaku szczypta gałki muszkatołowej 1 szklanka mleka kokosowego sól, pieprz świeże zioła i jogurt grecki do podania Przygotowanie Szparagi umyj, odłam twarde i grube końce (ok. 3 cm). W głębokiej patelni podgrzej 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj obranego i pokrojone w małą kostkę ziemniaki i mieszając smaż przez ok. 5 minut. Za oknem może wiosny nie ma, ale za to u mnie w kuchni jak najbardziej panuje wiosenna aura. Przygotowałam dla Was lekką zupę krem ze szparagów, której smak i wygląd wynagradza obecne anomalie pogodowe 🙂 Obierz białe łodygi za pomocą nożyka lub obieraczki do warzyw (zielonych szparagów nie musisz obierać).