SKŁADNIKI: - 1/2 puszki mleka kokosowego - 500 ml wody - 1/2 szklanki cieciorki - 50 g makaronu ryżowego - marchewka - łodyga selera naciowego - papryczka chili - 2 łyżki sosu sojowego - 2 grzyby mun - 2 ząbki czosnku - kawałek imbiru - garść kiełków bambusa - ziarno kardamonu - przyprawy: kurkuma, papryka słodka, curry, pieprz ziołowy, czarnuszka - + piramidka smaku WYKONANIE: - warzywa, piramidkę smaku i grzyby mun kroimy w paski, wrzucamy do garnka z wodą (gotujemy na małym ogniu ok 15 min) - ciecierzycę gotujemy osobno do miękkości - do gotujących się warzyw dodajemy mleko kokosowe, sos sojowy i przyprawy- gotujemy ok 8 min - przygotowujemy makaron sojowy- wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 5 min - zupę podajemy z makaronem i ciecierzycą Smaki wschodniej kuchni zamknięte w jednym garnku, swym aromatem unoszącym się w powietrzu, otoczyły całe mieszkanie. Każdy z ciekawością kosztuje choćby łyżkę tajemniczej potrawy, kończąc z całym talerzem wypełnionym zupą.