Faworki z piekarnika

Agata
Ciasta
26.01.2016 10:20
Faworki z piekarnika

Czas przygotowania: 40 minut Składniki: - 200 g mąki pszennej - 90 g śmietany 18% - 2 żółtka - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego - cukier puder do posypania faworków Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na blat i zagniatamy gładkie ciasto. Tym razem nie będzie to taki klasyczny przepis, nie będą one smażone w głębokim tłuszczu, tylko przygotowane w wersji mniej kalorycznej, czyli dziś zapraszam Was na faworki z piekarnika. Dzięki temu na faworkach w trakcie pieczenia pojawią się bąbelki i będą bardziej chrupiące. Faworki z piekarnika Dziś zapraszam Was na mały eksperyment.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/01/faworki-z-piekarnika.html