Kruche ciasto z brzoskwiniami i jabłkami

Ewelina
Ciasta
26.01.2016 10:47
Kruche ciasto z brzoskwiniami i jabłkami

SKŁADNIKI na ciasto : - 250 g masła / margaryny - 1 szklanka cukru pudru - 4 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 żółtka - 1 łyżka śmietany ( gdyby ciasto nie chciało się zagnieść ) DODATKOWO : - 1 puszka brzoskwiń, odcedzonych - 2 jabłka, obrane i pokrojone w kawałki - 3 białka - 1 budyń waniliowy z cukrem - 2 łyżki cukru Białka ubijamy na sztywno, dalej ubijając wsypujemy cukier a po chwili budyń. Uwagi; Ciasto idealnie się kroi na drugi dzień ponieważ wtedy już się nie kruszy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170-180 *C, przez około 45 minut, aż ciasto ładnie wyrośnie i się zarumieni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mariola1975.blogspot.com/2016/01/kruche-ciasto-z-brzoskwiniami-i-jabkami.html