Zupa ziemniaczana ekspresowa

Ewelina
Zupy
26.01.2016 11:13
Zupa ziemniaczana ekspresowa

Jeśli macie kurki to polecam Wam przygotować Kartoflankę z kurkami (zupa ziemniaczana) 1 kiełbasa chorizo 1 cebula 1 ząbek czosnku szczypta imbiru 4 ziemniaki 500 ml rosołu, bulionu z kurczaka lub warzywnego sól i pierz do smaku w młynku Kamis 1 łyżka masła zielenina do posypania Chorizo (lub boczek, kiełbasę) kroimy w paseczki i wrzucamy do rondelka o grubym dnie i wytapiamy na chrupko. Zupę ziemniaczaną przygotowuje się jedynie z kilku składników, które większość z Was ma zwykle w domu: cebulę, czosnek, ziemniaki, masło, oraz szczypta imbiru na rogrzewkę. Na wytopionym z chorizo tłuszczu szklimy cebulę z czosnkiem (posiekałam w szatkownicy). Zupę ziemniaczaną ekspresową podajemy posypaną z chorizo i jakąś zieleniną (natką pietruszki, szczypiorkiem, trybulą, oregano) w zależności co mamy. Jedną z nich jest kartoflanka, jak się u mnie mówiło na zupę ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku imbirem, solą i pierzem (ja mam mieszankę od Kamisa, wystarczy kilka obrotów młynka), rondelek ściągamy z ognia i miksujemy blenderem na krem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/bez-kategorii/zupa-ziemniaczana-ekspresowa/