Szakszuka (shakshouka)

Agata
Przekąski
24.01.2016 17:23
Szakszuka (shakshouka)

Mówię Wam: pycha z delikatną orientalną pikantną nutą. Szakszuka (shakshouka) 20 minut Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki ziarenek kuminu oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów pelati 2 duże wiejskie jajka płatki chili sól natka pietruszki Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Teraz na małym ogniu dusimy wszystko razem (można pod przykryciem), aż białko się zetnie, a żółtko będzie miękkie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej kumin, do momentu, aż zacznie ładnie pachnieć. Będzie doskonała na rodzinne leniwe niedzielne śniadanie, lub jako przekąska w ciągu dnia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/01/szakszuka-shakshuka.html