Składniki: Blacha 25x40 Ciasto: - 400 g kefiru - 260 g mąki - 130 g cukru - 2/3 szklanki oleju - 1 jajko - 2 łyżki kakao - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: - 600 g serka homogenizowanego o smaku prażonych jabłek np. Danio - 330 ml śmietanki 30% - 5 łyżek cukru pudru - 1/2 szklanki wody - 8 łyżeczek żelatyny Masa jabłkowa: - 1 litrowy słoik prażonych jabłek - 5-6 łyżek cukru pudru - 1/2 szklanki wody - 5 łyżeczek żelatyny - 2 opakowania cukru waniliowego Całą masę wyłożyć na ciasto i przykryć drugim ciastem. Żelatynę na masę jabłkową namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody, następnie zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, dobrze wymieszać i ostudzić. Ostudzić. Żelatynę na masę serową namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody, następnie wlać 1/4 szklanki wrzącej wody i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder a następnie cały czas miksując dodawać po łyżce serka. Ciasto podzielić na dwie części i piec osobno w blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.