Korzenna zupa śliwkowa- fit

Anna
Zupy
11.09.2016 19:54
Korzenna zupa śliwkowa- fit

0,5 l wypestkowanych węgierek 0,5 l wody 2 łyżki miodu 0,5 kwałka kory cynamonowej 2 gwiazdki anyżu 5 goździków 2 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki mąki kukurydzianej 5 łyżek mleka szklanka drobnego makaronu Wykonanie: Do garnka wkładamy śliwki, korzenie i miód, zalewamy wodą. Najcięższe gałęzie zabezpieczyliśmy, ale i tak jedna z wyższych złamała się i trzeba było obrać ją szybciej, by nie zmarnować owoców. Po pierwsze ciężkie od owoców gałęzie uginają się niebezpiecznie grożąc złamaniem, po drugie, przecież ktoś te wszystkie śliwki musi przerobić! Od wielu dni z niepokojem przyglądałam się dojrzewaniu węgierek na ich trzech śliwach. Mnogość owoców z jednej strony cieszy, z drugiej napawa troską. Zupa, która zjadłyśmy dziś z pewnością jest jednym z najlepszych moich pomysłów. Przy tej ilości owoców trzeba też uruchomić całą kulinarną wyobraźnię, by dania ze śliwkami nie były monotonne. Część zjadamy na bieżąco, część zostanie przetworzona na powidła, soki, susz i wino.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2016/09/sliwkowa-zupa-korzenna.html