Ciasto musi być gładkie i odchodzić od brzegów garnka, wtedy odstawiamy do ostudzenia - do przestudzonego ciasta dodajemy pojedynczo jajka , miksując po każdym dodaniu ( ciasto ma być jednolite). - gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego zakończonego końcówką w kształcie dużej gwiazdki ( je użyłam średniej bo niestety nie miałam większej ). - z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty o boku +/- 8-10cm, które smarujemy olejem i dopiero na tak przygotowane kwadraty wyciskamy z ciasta koła - do rozgrzanego oleju ok. 175-180°C wkładamy pączki - papierem do góry ( papier po chwili sam odejdzie i dopiero wtedy go wyciągamy). Składniki ( na około 16 szt.): Ciasto: - 250ml wody - 60g masła - szczypta soli - 150g mąki pszennej - 3 średnie jajka - olej do smażenia Lukier: - 180-200g cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny lub rumu - 4-5 łyżek gorącej wody