Grillowane kukurydze z masłem ziołowo-czosnkowym – przepis Składniki: kolby kukurydzy słodkiej miękkie masło czosnek natka pietruszki płatki chilli sól pieprz olej Wykonanie: Dziś na stole grillowane kukurydze z masłem ziołowo-czosnkowym i chilli. Grillowane kukurydze z masłem ziołowo-czosnkowym podajemy od razu po przygotowaniu. Miękkie masło mieszamy z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i płatkami chilli. Pewnie wielu z Was kojarzy się z polskimi plażami i wakacjami. Dla niektórych wakacje skończyły się kilka dni temu, więc koniecznie trzeba zachować zapachy i smaki wakacyjne jak najdłużej. Masłem smarujemy kukurydze w trakcie grillowania, a pozostałe zostawiamy jako dodatek do naszej kukurydzy. Kukurydze musimy oczyścić z włókien.