składniki: 1,4 kg mięsa z udźca indyka ze skórą bez kości 1,4 kg mięsa z udźca indyka ze skórą bez kości 600 g piersi z kurczaka 4 ząbki czosnku przyprawa do kurczaka 1 łyżka słodkiej papryki sól ziołowa do smaku 2 łyżki kaszy manny 4 ząbki czosnku przyprawa do kurczaka 1 łyżka słodkiej papryki sól ziołowa do smaku 2 łyżki kaszy manny Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Mięso z indyka razem z ząbkami czosnku zmielić na najdrobniejszych oczkach od maszynki. Dodać kaszę mannę, natkę pietruszki i słodką paprykę, sól ziołową i przyprawę do kurczaka wedle smaku. Mięso mielone i pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do dużej miski.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/01/pieczen-z-indyka.html